Online informatiebijeenkomst voor patiënten met urologische kanker

Op donderdag 28 januari 2021 van 13.00 -14.00 uur is er een online informatiebijeenkomst voor patiënten met nierkanker, blaaskanker, prostaatkanker of kanker aan de zaadballen. Onze specialisten gaan graag met u in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen in de urologische kankerzorg.

Voor wie?

Onze specialisten van de expertgroep urogenitale tumoren staan (online) voor u klaar om u te informeren én om uw vragen te beantwoorden. Bent u niet in het Erasmus MC Kanker Instituut onder behandeling, maar wel elders? Dan is deze sessie zeker ook interessant voor u. Wij zorgen voor een live verbinding, waar u – samen met uw naasten- vanuit huis naar kunt kijken en/of aan kunt deelnemen. Wij nodigen u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen, uw vragen te stellen of met onze deskundigen in gesprek te gaan.

Panel en programma

Prof. dr. Chris Bangma, uroloog, leidt het gesprek. De panelleden geven een korte presentatie en praten daarna met u verder over diagnostiek en behandeling. Dit zijn de onderwerpen:

 • Niersparende behandeling bij kleine en grotere niertumoren
  Paul Verhagen, uroloog
 • PSMA, Neurosafe en wat zegt een weefseluitslag zonder PSA?
  Martijn Busstra, uroloog
 • Ontwikkeling in immunotherapie voor blaaskanker
  dr. Ronald de Wit, oncoloog
 • Vruchtbaarheid en kinderwens na zaadbalkanker
  Martine Folsche, verpleegkundig specialist interne oncologie

Deelnemen

Wilt u aan deze bijeenkomst deelnemen? Stuur dan een bericht naar patientenseminar@erasmusmc.nl. U ontvangt daarna van ons een mail met een link die u toegang geeft tot de bijeenkomst. De link werkt vanaf 12.50 uur. U kunt -als u wilt- ook anoniem deelnemen, u hoeft uw camera niet aan te zetten.

Vragen aan het panel?

Uw vragen kunt u via uw microfoon of via een chatbericht stellen aan onze deskundigen, eventueel zonder uw naam te noemen.

Deze online informatiebijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door het Academisch Centrum Urogenitale Tumoren (Erasmus MC Kanker Instituut) in samenwerking met Ipsen Pharmaceutica.