Anser prostaatoperatiekliniek

Wanneer een operatie nodig is, wordt u (mogelijk) verwezen naar de Anser prostaatoperatiekliniek. Deze operatieve kliniek is gevestigd in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. De urologen die werkzaam zijn binnen de Anser prostaatkliniek zijn geselecteerd op basis van hun ervaring en resultaten op het gebied van prostaatoperaties. Alleen de meest ervaren specialisten met de allerbeste resultaten kwamen hiervoor in aanmerking. Deze zeer ervaren professionals opereren met behulp van de Da Vinci robot. Hiermee kan zeer nauwkeurig worden geopereerd, waardoor de kans op impotentie en incontinentie bij patiënten zeer klein is.

Alle operateurs werkzaam binnen de Anser prostaatoperatiekliniek hebben reeds 250 of meer robot geassisteerde prostaatoperaties uitgevoerd. Daarnaast is het streven dat iedere uroloog ten minste 150 prostaatoperaties per jaar uitvoert. De landelijke richtlijn voor ziekenhuizen ligt op 100 operaties per team van urologen en dus niet per uroloog.

Een operatie in de Anser prostaatoperatiekliniek

Als duidelijk is dat u wordt geopereerd, dan gaat u ter voorbereiding op uw operatie eenmaal naar de Anser prostaatoperatiekliniek in het Maasstad ziekenhuis. Tijdens dit bezoek zult u de opererend uroloog, anesthesioloog en de oncologieverpleegkundige in één ochtend of middag zien. Deze zogenaamde carrouselafspraak zorgt er voor dat u in één bezoek alle afspraken achterelkaar voor u worden gepland en dat u zo min mogelijk hoeft te wachten.

Kort na de operatie komt u nog éénmaal terug naar de Anser prostaatoperatiekliniek voor het verwijderen van de katheter en de uitslag van de operatie door de uroloog die u heeft geopereerd. Na deze afspraak vindt de verdere nazorg plaats in het Anser prostaatcentrum bij u in de buurt waar u het diagnosetraject heeft doorlopen.

Lees meer over de operatie in onze informatiefolder.

Het team van urologen

Onze deskundigen van de Anser prostaatcentra adviseren u graag over diagnostiek, behandelingen, afspraken en afhandeling met de verzekering. Bekijk hier de contactgegevens van een Anser prostaatcentrum bij u in de buurt.

Routebeschrijving naar de Anser prostaatoperatiekliniek

De Anser prostaatoperatiekliniek is gevestigd in het Maasstad Ziekenhuis, op het volgende adres:
Maasstadweg 21
3079 DZ Rotterdam

Hier vindt u meer informatie over de route met het openbaar vervoer, de auto, parkeren en meer.

Het team van operateurs

Maak hier kennis met het team van operateurs in de Anser prostaatoperatiekliniek.