Dhr. dr. R. van Soest, uroloog

“Omdat iedere patiënt anders is en er steeds meer verschillende behandelingen zijn, vind ik het belangrijk om mensen zo goed mogelijk te informeren bij het kiezen van een behandeling op maat."

Robert van Soest studeerde geneeskunde aan het Erasmus MC Rotterdam. In 2015 promoveerde hij op onderzoek naar de behandeling van uitgezaaide prostaatkanker. Naast zijn opleiding tot uroloog ging hij hierna verder met wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van uitgezaaide prostaatkanker. Hij onderzocht onder andere welke behandelingen het meest geschikt zijn voor welke patiënten, en wat de beste volgorde van behandelen is. Dit onderzoek resulteerde in >25 publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften en meerdere presentaties op internationale congressen. Ook won hij met dit onderzoek enkele prijzen (o.a. van de Nederlandse vereniging voor Urologie en de Amerikaanse vereniging voor Oncologie).

Zijn opleiding tot uroloog doorliep hij in het Franciscus Gasthuis en Vlietland en Erasmus MC. Aldaar had de laparoscopie en robot-chirurgie al snel zijn primaire interesse. Na zijn reguliere opleiding tot uroloog volgde hij een EAU-EBU geaccrediteerde subspecialisatie (fellowship) in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein waarbij zich tot in detail bekwaamde in robot-geassisteerde prostaatchirurgie. In het Anser prostaatcentrum kan hij zich volledig focussen op de behandeling van iedere individuele patiënt.

Het team van urologen

Dhr. J.B.W. Rietbergen

Uroloog

Mvr. M. Gan

Uroloog

Dhr. M.B. Busstra

Uroloog

Dhr. O.S. Klaver

Uroloog

Dhr. dr. R. van Soest

Uroloog