Open dag Prostaatcentrum bij Franciscus Gasthuis op 5 november

November is de maand van prostaatkanker. Om hier aandacht aan te besteden, organiseert het Prostaatcentrum zuidwest Nederland een open dag voor prostaatkankerpatiënten, naasten en andere geïnteresseerden. De open dag vindt plaats op dinsdag 5 november van 10.00 tot 16.30 uur in Franciscus Gasthuis, Rotterdam. De toegang is gratis.

Het thema van de open dag luidt: Aandacht voor de verschillende aspecten van prostaatkanker. U krijgt informatie over de laatste ontwikkelingen rondom prostaatkanker, zoals nieuwe operatietechnieken en behandelmethoden, maar bijvoorbeeld ook wat prostaatkanker betekent voor de seksualiteit. Daarnaast kunt u een informatiemarkt bezoeken met stand van onder andere de Prostaatkanker Stichting, oncologische diëtiste en urologische oncologieverpleegkundige.

Voorlichting over prostaatkanker

‘Prostaatkanker is één van de meest voorkomende kankersoort bij mannen,’ zegt Lucrezia Bani, urologisch oncologieverpleegkundige bij Prostaatcentrum zuidwest Nederland. ‘Daarom is het belangrijk om hier extra bij stil te staan. Via onze Open Dag willen we laagdrempelig voorlichten over prostaatkanker. Zowel onze sprekers als de deskundige op de informatiemarkt staan klaar om alle vragen te beantwoorden.’

Meer informatie en programma

Voor meer informatie het volledige programma kijkt u op www.franciscus.nl/prostaatdag of bekijk hier de flyer.