Mack Labbaci

Mack Labbaci

"Er zijn mensen die de staatsloterij winnen en ik heb hen gewonnen.”

Mack Labbaci (70) woont in Oudewater, is gepensioneerd en werkt nog steeds. Bij de stichting Resto van Harte, een organisatie die zich richt op het bestrijden van eenzaamheid voor mensen die op welke manier dan ook de aansluiting op de samenleving missen.

.

.

Al eerder onder het mes

“Al in 2001 kreeg ik problemen met mijn prostaat, mijn vader en broer ook. Daarna volgde 10 jaar zonder klachten en actieve monitoring. Toen ik vorig jaar (2020) weer klachten kreeg en het PSA steeg werd een MRI gemaakt en een biopt genomen. Er werden verdachte plekken waargenomen.”

Reviews en recensies

“Op basis van de doorverwijzing van de uroloog uit Gouda ben ik bij Anser terechtgekomen. Maar omdat ik een behoorlijk assertief en pragmatisch persoon ben heb ik mij eerst verdiept in verschillende centra. In de recensies en reviews werd Anser zeer positief beoordeeld, ook dr. Busstra, de chirurg die mij later opereerde kreeg alleen maar mooie recensies. Eenmaal binnen bij Anser was het besluit op basis van de goede voorlichting en de antwoorden op de vragen die ik had snel genomen. De keuze was toen: regelmatig biopten nemen om te blijven monitoren, bestralen, of de prostaat helemaal weghalen. De geestelijke druk die ik voorzag, omdat je toch gealarmeerd bent en onzeker bent over de toekomst met betrekking tot de prostaat, was mede aanleiding om te kiezen voor weghalen van de prostaat.”

Staatsloterij

"Alles is goed gegaan. Met heel veel dank voor iedereen: de verpleegkundigen, de voorbereiding op de OK en de anesthesist die mijn angst voor de ruggenprik terugbracht tot iets wat ik rationeel kon vatten. Natuurlijk ook de uroloog/chirurg die naast een geslaagde operatie veel zorg heeft weggenomen door op een rustige en prettige manier te vertellen wat er ging gebeuren. Er zijn mensen die de staatsloterij winnen en ik heb hen gewonnen."

"Na de operatie die op 6 april 2021, nu drie weken geleden en waarbij de zenuwbanen konden blijven zitten werk ik aan mijn herstel met fysiotherapie; bekkenbodem- en sluitspier training. Omdat je na de operatie nog wat last hebt van incontinentie blijft mijn rondje rond de kerk nu even beperkt tot een rondje rond ons kookeiland", zegt Mack Labbaci tenslotte goedgeluimd.

Andere ervaringen

Hans Hogenboom

“Ik voelde me direct in veilige handen”

Driek Althuizen

"Ik ben in het volste vertrouwen de operatie ingegaan”

Leen Witteman

“De Da Vinci-robot is een high tech hoogstandje”

Hans van Oosterhoud

“Dankbaar ben ik voor al deze helden”